Middeleeuws Vaardigheden Circuit

Uit ervaring weten we dat er ook scholen zijn met beperkte tijd, ruimte en of budget. Daarvoor is er het Middeleeuws Vaardigheden Circuit.

Het spellen circuit duurt 2 uur en kan met de hele school tegelijk gespeeld worden.

In 10 groepen van ongeveer 10 kinderen per groep gaan we boogschieten, kasteelbouwen, wapens bekijken maar vooral voelen, Kiddybattle, doolhofspel, hoefijzerwerpen, zwaardvechten, ballengooien, bijl werpen (bovenbouw), katapult schieten, rijden op een houten paard, aardappels hakken en koningen.

Het is leuk om als afsluiting een tikspel te spelen met nepzwaardjes (Kiddybattle) tussen de leerlingen en de leerkrachten (waarbij de ridder uiteraard met de leerkrachten mee doet).

Mocht het om meer dan 120 gaan en de ruimte is beperkt dan is het ook mogelijk om het circuit 2 x achter elkaar te doen, zodat iedereen aanbod komt. Van groep 1 t/m groep 8.

Ridders op School regelt:

- 10 spellen

- instructie aan de hulpouders en leerkrachten (meest optimaal 1 ouder op 5 leerlingen)

Kosten:

€ 495,- per circuit (maximaal 120 leerlingen) + reiskosten.