Middeleeuws Vaardigheden Circuit

Uit ervaring weten we dat er ook scholen zijn met beperkte tijd en of ruimte. Daarvoor is er het Middeleeuws Vaardigheden Circuit.

Het spellen circuit duurt 2 uur en kan met de hele school tegelijk gespeeld worden.

In 10 groepen van ongeveer 10 kinderen per groep gaan we boogschieten, kasteelbouwen, wapens bekijken en ook voelen, Kiddybattle, doolhofspel, hoefijzerwerpen, zwaardvechten, ballengooien, bijl werpen (bovenbouw), katapult schieten, rijden op een houten paard, aardappels hakken en koningen.

Het is leuk om als afsluiting een tikspel te spelen met nepzwaardjes (Kiddybattle) tussen de leerlingen en de leerkrachten (waarbij de ridder uiteraard met de leerkrachten mee doet).

Mocht het om meer dan 120  leerlingen gaan en de ruimte is beperkt dan is het ook mogelijk om het circuit 2 x achter elkaar te spelen, zodat iedereen aanbod komt. Van groep 1 t/m groep 8.

Is er voldoende ruimte dan kan het Middeleeuws Vaardigheden Circuit met maximaal 800 kinderen tegelijk gespeeld worden.

Ridders op School regelt:

- 10 spellen

- instructie aan de hulpouders en leerkrachten (meest optimaal 1 ouder/leerkracht op 5 leerlingen). Het is ook mogelijk om met alleen de leerkrachten het circuit in aangepaste vorm te spelen.

Kosten:

€ 495,- per circuit (maximaal 120 leerlingen per circuit) + reiskosten.