Middeleeuws Vaardigheden Circuit

Uit ervaring weten we dat er ook scholen zijn met beperkte ruimte op en rond het schoolplein. Daarvoor hebben we het
Middeleeuws Vaardigheden Circuit ontwikkelt. Een aantal spellen kunnen namelijk in de lokalen gespeeld worden.

In 10 groepen van ongeveer 10 kinderen per groep gaan we boogschieten, kasteelbouwen, wapens bekijken maar vooral voelen, Kiddybattle, doolhofspel, hoefijzerwerpen, zwaardvechten, ballengooien, bijl werpen (bovenbouw), katapult schieten, rijden op een houten paard, aardappels hakken en koningen.

Het is leuk om als afsluiting een gevecht te spelen met nepzwaardjes tussen de leerlingen en de leerkrachten (waarbij de ridder uiteraard met de leerkrachten mee doet).

Mocht het om meer dan 120 gaan en de ruimte is beperkt dan is het ook mogelijk om het circuit 2 x achter elkaar te doen, zodat iedereen aanbod komt. Van groep 1 t/m groep 8.