Scholenprojecten

Bent u op zoek naar een educatief en bijzonder evenement? Nodig de Ridders uit op school en bezorg de leerlingen, docenten en ouders een onvergetelijke dag! Met het unieke lesconcept beleven de leerlingen de Middeleeuwen van heel dichtbij en leren ze over zwaardvechten, de vaardigheden en gebruiken van ridders en nog veel meer.

De leerlingen spelen 's ochtends een spellen circuit bestaande uit 10 onderdelen. Ze worden ingedeeld op leeftijd in groepjes van ongeveer 10 kinderen. We gaan o.a. zwaardvechten, boogschieten, ballengooien, ringsteken op een houten paard en krijgen wapenleer.

Deze spellen zijn de op maat naar het toernooi. Ridders hebben het een en ander uit te vechten en zullen elkaars krachten meten tijdens het zwaardvecht Riddertoernooi. Hierbij kunnen ze wel wat steun gebruiken van extra Ridders. De school zorgt voor vier leerkrachten die tijdens het Middeleeuws Vaardigheden Circuit één of twee gevechten aangeleerd krijgen. Twee leerkrachten steunen Rode Roderick, de andere twee steunen Witte Wilhelm. Ridders op School zorgt voor de kleding. De leerkrachten zorgen voor degelijk schoeisel en een stevige riem.

Ook vindt er, onder leiding van onze Spreekstalmeester, een jonkvrouw- en schildknaapverkiezing plaats onder de kinderen. De winnaars van de verkiezing mogen meedoen in het toernooi.

Ridderdag:

- Middeleeuws Vaardigheden Circuit met 10 spellen

- Instructie aan de ouders / vrijwilligers / leerkrachten de de spellen mee begeleiden
- Schildknapen- en jonkvrouwenverkiezing

- Riddertoernooi met 2 ridders en 4 leerkrachten van school

- Omheining voor het toernooi

- Geluidsinstallatie

- Online opdrachten over de Middeleeuwen waarbij de leerlingen leren over de Middeleeuwen en attributen maken voor het toernooi

Wat regelt school?:

Op de dag zelf nemen wij de regie in handen, maar als voorbereiding vragen we:

- Het schoolplein of grasveld voor het circuit

- Per 100 leerlingen 10 groepen te maken

- 1 ouder/leerkracht op 5 leerlingen die helpen met het circuit

- De school in te delen in een rood en wit kamp

- De opdrachten vooraf te maken die in de online-leeromgeving staan

Kosten:

€ 1.500,- + € 5,- per kind en reiskosten

King Arthur is een net als Camelot een compleet verzorgde dag. In de ochtend krijgen de ouders en leerkrachten instructie over het spellen circuit dat de kinderen 's ochtends gaan spelen.

De leerlingen spelen een spellen circuit bestaande uit 10 onderdelen. Ze worden ingedeeld, op leeftijd, in groepjes van ongeveer 10 kinderen. Ze gaan o.a. zwaardvechten, boogschieten, ballengooien, ringsteken op een houten paard en krijgen wapenleer.

Wanneer er een geschikte locatie met gras in de buurt van de school is, zal het Riddertoernooi uitgevoerd worden met de toernooipaarden. Nadat de kinderen de attributen die ze vooraf hebben gemaakt, hebben overhandigd aan hun kampioenen, zij ieder een Schildknaap en jonkvrouw hebben gekozen tijdens de verkiezingen, bestijgen de Ridders hun edele dieren en kan het toernooi beginnen. Er worden appels gekliefd, ringen gestoken en speren in een bord geworpen. Het hoogtepunt van het toernooi is het lanssteken: wie van de twee blijft in het zadel wanneer de lansen met donderend geweld op de schilden terecht komen?

Ridderdag:

- Middeleeuws Vaardigheden Circuit met 10 spellen

- Schildknapen- en jonkvrouwenverkiezing

- Riddertoernooi met 2 ridders en 2 paarden

- Omheining voor het toernooi

- Geluidsinstallatie

Wat regelt school?:

Op de dag zelf nemen wij de regie in handen, maar als voorbereiding vragen we:

- Het schoolplein of grasveld voor de circuits

- Een grasveld van minimaal 40x15 meter voor het toernooi

- Per 100 leerlingen 10 groepen te maken

- 1 ouder/leerkracht op 5 leerlingen die helpen met het circuit

- De school in te delen in een rood en wit kamp

- De opdrachten vooraf te maken die in de online-leeromgeving staan

Kosten:

€ 1.750,- + € 5,- per kind en reiskosten

Extra opties:

Wanneer u op zoek bent naar een kleinschaliger evenement of juist voorafgaand aan het toernooi meer verdieping wenst, bent u bij Ridders op school ook aan het juiste adres. Wij verzorgen diverse workshops over de Middeleeuwen in de klas of bijvoorbeeld gymzaal.

Denk aan een workshop Wapenleer, Zwaardvechten of Boogschieten met een van de ridders.

Ook mogelijk:

Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om een Roofvogelshow te boeken. We werken samen met Roofvogels en Uilen uit Fijnaart.