Scholenprojecten

Bent u op zoek naar een educatief en bijzonder evenement? Nodig de Ridders uit op school en bezorg uw leerlingen en docenten een onvergetelijke dag! Met het unieke lesconcept beleven uw leerlingen de Middeleeuwen van heel dichtbij en leren ze over zwaardvechten, de vaardigheden en gebruiken van ridders en nog veel meer.

De Ridders hebben het een en ander uit te vechten en zullen elkaars krachten meten tijdens het Riddertoernooi. Hierbij kunnen ze wel wat steun gebruiken van extra Ridders. De school zorgt voor vier leerkrachten die tijdens het Middeleeuws Vaardigheden Circuit één of twee gevechten aangeleerd krijgen. Twee leerkrachten steunen Rode Roderick, de andere twee steunen Witte Wilhelm. Ridders op School zorgt voor de kleding. De leerkrachten zorgen voor degelijk schoeisel en een stevige riem.

Ook vindt er, onder leiding van onze Spreekstalmeester, een jonkvrouw- en schildknaapverkiezing plaats onder de kinderen. De winnaars van de verkiezing mogen meedoen in het toernooi.

Toernooidag:

- Middeleeuws Vaardigheden Circuit met diverse spellen

- Instructie ouders / vrijwilligers
- Schildknapen- en jonkvrouwenverkiezing

Riddertoernooi:

- 2 Ridders

- 2 Schildknapen

- 1 Spreekstalmeester

- Geluidsinstallatie

- Afzetting veld indien nodig

De Koning is dood…leve de Koning! Maar wie zal dat worden? De moedige Ridder Rode Roderick, befaamd om zijn kracht en uitmuntende zwaardgevechten? Of de ervaren Witte Wilhelm, de Ridder die in het hele koninkrijk beroemd is vanwege zijn kracht in het steekspel en zijn onovertroffen ruiterkunsten?

King Arthur draait om twee ridders die elkaar vanaf een paardenrug uitdagen, gesteund door elk hun eigen kamp. Wie juicht het hardst en heeft de mooiste vaandels, kronen, bloemen en schilden gemaakt?

Wanneer er een geschikte locatie met gras in de buurt van de school is, zal het Riddertoernooi uitgevoerd worden met de toernooipaarden. Nadat de kinderen de attributen die ze vooraf hebben gemaakt, hebben overhandigd aan hun kampioenen, bestijgen de Ridders hun edele dieren en kan het toernooi beginnen. Er worden appels gekliefd, ringen gestoken en speren in een bord geworpen. Het hoogtepunt van het toernooi is het lanssteken: wie van de twee blijft in het zadel wanneer de lansen met donderend geweld op de schilden terecht komen?

Toernooidag:

- Middeleeuws Vaardigheden Circuit met diverse spellen

- Instructie ouders / vrijwilligers
- Schildknapen- en jonkvrouwenverkiezing
- Grasveld 40 x 15 meter benodigd + stroompunt 220 volt.

Compleet riddertoernooi:

- 2 Ridders

- 2 Paarden

- 2 Schildknapen

- Geluidsinstallatie

- Afzetting veld indien nodig

- 1 Spreekstalmeester

Wanneer u op zoek bent naar een kleinschaliger evenement of juist voorafgaand aan het toernooi meer verdieping wenst, bent u bij Ridders op school ook aan het juiste adres. Wij verzorgen diverse workshops over de Middeleeuwen in de klas of bijvoorbeeld gymzaal.

Denk aan een workshop Wapenleer, Zwaardvechten of Boogschieten met een van de ridders.

Ook mogelijk:

Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid tot een workshop schapen drijven, kunnen we een volledig Middeleeuws kampement bij u opslaan of bijvoorbeeld een Roofvogelshow organiseren. We denken graag met u mee.